Muutos

Mitä muutos konkreettisesti tarkoittaa tai vaatii?

Se tarkoittaa anteeksiantoa ja sen opettelua, oman lapsuuden ja menneisyyden kohtaamista, hyväksymistä ja käsittelyä. Lisäksi se vaatii pelkojen kohtaamista ja epämukavuusalueelle menemistä ilman varmuutta tulevasta. Muutos vaatii asenteen muutoksen siten, että valitsee useammin tutun ja turvallisen mutta onnettomuutta tuottavan sijaan tuntemattoman ja epävarman mutta todennäköisesti onnellisuutta tuovan tien. Muutos tarkoittaa ja vaatii tunteiden kohtaamista. Römpiöitä kuitenkin on hyvä tietoisella valinnalla välttää. Tunteet ovat muutoksen ytimessä ja niitä kohtaamatta muutos jää pintapuoliseksi ja väliaikaiseksi. Tämä onkin useimpien ns. elämäntapamuutosten ongelmakohta, ja siksi vain harva saa lopulta pysyviä muutoksia.

Lähetä sähköpostia tai soita.

Pysyvät muutokset motivoivat minua kaikista eniten ja haluan saada asiakkaan siihen tilanteeseen, että hän ei enää tarvitse valmentajaa vaan oppii valmentamaan itse itseään haasteisensa kanssa.

 

“The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.”
– Alan Wilson Watts

 

Kaiken kaikkiaan kyse on pienistä, yksinkertaisista asioista. Kun usea yksinkertainen asia yhdistetään, saadaan niistä muodostumaan jotain todellista ja merkittävää: syvä muutos.

 

MUUTOKSEN POLKU ODOTTAA SINUA!